Login Portlet
Minimize Maximize
 
Elrejt
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
DisplayContent
Help Minimize Maximize
 

Üdvözöljük helyismereti gyűjteményünkben!

 

Hajdú Vármegye címere a Megyeháza épületén

 

Az információ rögzítésben, feltárásában és közvetítésben egyre fontosabb szerepe van az informatikának. Az online feldolgozás és közreadás különösen érdekes az olyan helyismereti dokumentumok esetében, ahol nagy mennyiségű információval kell számolni.

A Méliusz és partnerintézményei az összegyűjtött, illetve feltárt helyismereti információkat a Hajdú-Bihar megyei közös helyismereti gyűjteményben,a JaDoX-ban tárolják el és bocsátják a használók rendelkezésére.

A JaDoX egy önmagában is jól működő, önálló elektronikus könyvtári program, amely egyben a HunTéka elektronikus könyvtár moduljának szerepét is betölti. Hatékony és teljes körű segítséget nyújt digitalizált dokumentumok feldolgozásához, tárolásához, megjelenítéséhez és visszakereshetőségéhez. A felület segítségével kereshetünk (csonkolással, vagy anélkül), böngészhetünk a metaadatok és a tartalomjegyzék megjelenítése mellett, illetve eltérő

megjelenítést definiálhatunk a különböző dokumentumtípusok esetén (pl.: folyóiratok cikk-alapú és könyvek oldal-alapú megjelenítése, szöveges, képi és PDF letölthetőség).


Az adatbázisban a Hajdú-Bihar megyével, a megye településeivel valamint Debrecennel kapcsolatos cikkek, tanulmányok, fotók, aprónyomtatványok találhatók meg. Ebbe a rendszerbe kerül rögzítésre a helyismereti sajtófigyelés, valamint a helyismereti digitalizált anyagok (1945 előtt megjelent könyvek, aprónyomtatványok, plakátok, cikk-kivágatok) feltöltése és metaadatokkal való ellátása. Az adatbázisba történő feldolgozásában debreceni és megyei intézmények, könyvtárak munkatársai is részt vesznek.

 

 

FontResizer
Help Minimize Maximize
 
Locale Selector
Minimize Maximize
 

Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat | Linkek
JaDoX 3.5 - Copyright © 2008 - 2016, Monguz Kft. Minden jog fenntartva.